Punjači za trgovačke centre

Kako vi kao trgovac možete imati koristi od infrastrukture za punjenje?

 

Prosečno  eVozilo dnevno pređe približno 32 kilometara. Oko 40 posto vozača eVozila svoje automobile pune kod kuće, dok dodatnih 40 posto to čini na poslu. To ostavlja još 20 procenata koji imaju tendenciju da se pune na javnim punjačkim stanicama – a ako nudite punjenje EV na svojim lokacijama, tih 20 procenata bi potencijalno moglo postati vaši (novi) klijenti. Na kraju, vozači eVozila radije pune svoja vozila svaki put kad se zaustave, ako je moguće. Ovo predstavlja promenu paradigme kada je reč o ponašanju kupaca, što bi za uzvrat moglo uticati na način na koji se ti pojedinci ponašaju kao potrošači. Može se uzeti u obzir da će eVozači u budućnosti odabrati prodavce sa uslugama punjenja EV na svojim parking mestima – čak i ako to podrazumeva promenu brenda i/ili familije.

Zašto je ulaganje u infrastrukturu punjača pametan potez za vaše poslovanje?

Dakle, kako bi izgledao prelazak u svet punjenja električnih vozila za vas kao trgovca? I na koji način možete to učiniti?

Navešćemo samo najočiglednije koristi:

Novi kupci

Prva korist je očigledna:

Nuđenjem ove dodate vrednosti osvojićete više kupaca.

Vreme u prodavnici

Druga prednost je što će posetioci potrošiti više vremena u vašim prostorijama. Kupci će statistički verovatno ostati duže u vašoj radnji ako im se eAutomobili pune.

Učestalost kupovine

Već smo stigli do treće pogodnosti – vaši kupci će češće kupovati kod vas, jer će punjenje biti deo razloga zbog kojeg dolaze.

Podaci o kupcu

Uz naše EMobility rešenje imate pristup podacima o kupcu u bilo kom trenutku i možete ih integrisati u svoje sisteme podataka. Jednostavna kontrolna tabla omogućava vam izvoz svih podataka u bilo koje vreme. Dobijate brz i lak pristup zahvaljujući APN interfejsu. Pored toga, zagarantovana vam je direktna komunikacija sa klijentima.

Vernost klijenta

Mnogi trgovci još uvek (za sada) nude svojim kupcima električnu energiju bez naknade, a ovo besplatno punjenje vide kao alat za zadržavanje kupaca. Ako ovu uslugu direktno povežete sa svojim programom lojalnosti kupaca, povećavate šanse da će klijenti češće dolaziti, ostati duže i potrošiti više. Ova kombinacija kupovine i punjenja ojačaće lojalnost sa malo dodatnih napora s vaše strane.

Prihodi

Na kraju, ali ne manje važno, od punjenja EV možete dobiti još više otvaranjem infrastrukture za punjenje uz naplatu. Korist za vas? Dodatni prihodi i bolje korišćenje kapaciteta vaše infrastrukture za punjenje.

Zašto praviti kompromise u odabiru svoje platforme za punjenje EV kada postoji proizvod koji pokriva sve? Emobility  softver vam omogućava da efikasno upravljate celokupnom infrastrukturom garantovano se prilagođava svim budućim zahtevima i automatski prilagođava vašim potrebama kako se menjaju. Na kraju nudi sve što biste očekivali od vodeće cloud platforme za punjenje EV na tržištu.